Sauvignon Blanc 0.75l

Preț / sticlă

41,00 lei

Informații suplimentare

An de recoltă

2022

Tip de vin

Alb sec, DOC-CMD Dealu Mare

Struguri

Sauvignon Blanc 100%

Conținut de alcool

13% vol

Temperatura de servire

6-8 grade Celsius

Note de degustare

Un vin proaspăt și fructat în care aromele de măr, coajă de lămâie, grapefruit și fructe tropicale se simt înca de la primul miros, note care se continua în gust și în postgust. Mineralitatea, aciditatea și alcoolul sunt foarte bine integrate în gust.

Servire și asocieri culinare

Temperatura recomandată pentru servire este de 6-8 grade Celsius.

Acest vin desăvârșește aromele cărnii albe (pui, curcan, gâscă sau pește, fructe de mare), dar și preparate din legume. Preparatele precum tartar sau mâncăruri pe bază de sosuri albe, în special, sunt o asociere perfectă cu Sauvignon Blanc.

Recoltare & Vinificație

Strugurii sunt culeși manual dimineața pe răcoare, în lădițe, apoi sunt atent selecționați pe mesele de sortare. Pentru a-și menține prospețimea, mustul este fermentat în tancuri de inox la temperatură joasă, apoi este păstrat pe drojdii fine timp de 14 zile.

Plantație

  • Vârsta viilor: 10 ani
  • Sol: scheletic, cu roca mamă de tip calcar sarmatic, la mică adâncime şi cu un conţinut ridicat în carbonat de calciu, care favorizează obţinerea vinurilor aromate
  • Expoziţie: sud, sud-vest
  • Altitudine: 300 m
Share
Pin

Îți sugerăm să încerci și...

Comercializarea de băuturi alcoolice este interzisă minorilor. Te rugăm sa confirmi că ai peste 18 ani pentru a continua navigarea